Wielkanoc mocno akcentuje zmianę klimatu zimowego na przyjemny, wyczekany wiosenny czas. Dlatego, aby poczuć powiew wiosny i świąteczną przytulność warto zastosować w dekoracji stołu świątecznego ożywienia kolorem. Pamiętajmy o zachowaniu lekkości stylizacji.

Flagowe kolory Wielkanocy to żółty i zielony. Coraz większą popularnością cieszy się także zastosowanie na stołach elementów i dodatków w odcieniach niebieskiego.

Podczas wielkanocnego śniadania warto zadbać o odpowiednią oprawę wizualną stołu. Ciekawe stylizację na święta stworzymy przy użyciu bieżnika z naturalnej tkaniny jaką jest ekologiczny len. Ciepły odcień beżu idealnie komponuje się w  połączeniu ze złotymi dodatkami np. zając wielkanocny w kolorze antycznego złota. Do tego dodaj serwetki bankietowe również lniane, zastawę z kamionki, wazon z gałązkami  i piękny, naturalistyczny stół na święta gotowy.